Nový internetový portál bude propagovať poľsko-slovenský región

26.02.2010 Stará Ľubovňa

Vyšné Ružbachy 26. februára (TASR) – V pondelok (1. 3. ) sa v poľskom Rytre zíde asi 130 expertov a zástupcov Prešovského kraja a Malopoľského vojvodstva, aby začali s vytvorením nového internetového portálu Karpatská ...
Úlohou tohto projektu je v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007–2013 pripraviť spoločnú propagáciu turistických, prírodných a kultúrnych zaujímavostí malopoľsko-prešovského pohraničia.
Záujem o tento región z hľadiska turizmu je veľmi veľký, ale chýba dostatočná informovanosť návštevníkov o možnostiach, ktoré táto oblasť ponúka. „Na území kraja je veľmi veľa rôznych zaujímavostí, o ktorých nikto nevie, prípadne len miestni obyvatelia. Cieľom projektu je urobiť skutočne dôkladnú analýzu územia a zverejniť miestne zaujímavosti, ktoré nie sú všeobecne známe, ale môžu sa stať veľkou atraktivitou pre návštevníkov. Chceme predstaviť miestne legendy, zákutia, lokality atď. , \" priblížil zmysel projektu jeho manažér za Prešovský kraj Martin Janoško.
Spoločný propagačný internetový portál bude prezentovať zaujímavosti regiónu, obsahovo by ho mali naplniť odborníci z oblasti cestovného ruchu, histórie, prírodného bohatstva, ale aj kultúry, literatúry, etnografie, marketingu a podobne. Práve počas prvého stretnutia v Rytre sa vytvoria pracovné skupiny expertov, ktorí sa do projektu prihlásili.
Úvodnú prevádzku internetového portálu Karpatská mapa možností by mali spustiť v lete 2011. Experti budú pracovať nielen na obsahovej stránke, ale aj na technickom zázemí. Projekt spoločne realizujú Malopoľské kultúrne centrum SOKOL v Nowom Saczi a Prešovský samosprávny kraj. Celkové náklady na spustenie internetovej stránky predstavujú takmer 770.000 eur, z toho sa obe strany budú podieľať 15 percentami. Zvyšných 70 percent regióny získali v rámci spomínaného Programu cezhraničnej spolupráce Poľsko – Slovenská republika 2007–2013.
„Okrem prípravy tohto portálu pracujeme aj na projekte Vitajte v Prešovskom kraji, založení centra rozvoja turizmu vo Vysokých Tatrách a iných projektových zámeroch, \" uzavrel Janoško. Týmto sa chce PSK aktívne podieľať na podpore cestovného ruchu v regióne, tak ako to deklaroval pri podpise memoranda o spolupráci pri rozvoji turizmu v októbri minulého roku.
 

Vyberte región